Ik heb het nog niet zelf uitgeprobeerd, maar ga dat volgend jaar zeker doen.
Zacht wit brood:
Benodigdheden:
26 gram verse gist
370 ml lauw water
500 gram glutafin witte broodmix
1 theelepel zout
30 gram Blueband vloeibaar
1 groot broodbakblik (bijv van Kaiser, verkrijgbaar bij Blokker)
De gist oplossen in het water, daarna het meel toevoegen.
Vervolgens zout en blueband (evt. voor de smaak een paar druppels citroensap).
Mix dit allemaal door elkaar in 5 minuten.
Vet de bakvorm in en stort de mix in de vorm.
Vul de gootsteen met heet water (liefst gekookt) leg nu een plank over de gootsteen en zet de schaaltjes op de plank. Zorg dat de plank niet geheel over de gootsteen ligt, er moet nog genoeg ruimte zijn zodat de damp omhoog kan komen. Zet dan een plastic bak over de schaaltjes heen, zodanig dat de damp in de bak stijgt.
Laat dit 35 minuten rijzen.
Na 35 minuten, zet de oven op 100oC
Laat het brood nog 5 minuten rijzen
Zet het brood in de oven, eerst 10 minuten op 100oC
Daarna nog 25 minuten op 190oC
Geen opmerkingen:
Een reactie posten