Dit is een recept van het coeliakieforum, ooit geplaatst door Vlaermoes.
Het is mijn favoriete recept voor glutenvrije oliebollen.
Ze smaken als gewone oliebollen!!!
Dus erg lekker
1 kg c mix
2 st eieren
22 gr droge gist
1 1/2 el fiberhusk
1 lt warm/lauwe melk
1 eetl broodaroma(zout)
1/2 lt spa rood
De fiberhusk en broodaroma in 1/2 liter spa zetten.
De melk lauw maken en 1/2 in een mengkom
voeg nu ook de c mix samen met de gist erbij.
Daarna de rest van melk en goed mengen nu.
Voeg als laatste de fiberhusk , broodaroma en water toe.
Nogmaals goed mengen daarna goed afdekken en 1 uur laten rijzen op
een warme plaats.
De olie na een uur verwarmen op 180c
bak de oliebollen in 5a8 min gaar.
Ik doe er altijd maar 5 in de pan met behulp van een ijsschep.
Echt lekkere oliebollen, die als gewone glutenvolle oliebollen smaken.
Oliebollen/krentebrood ala Vlearmoes
1 kg B mix schar
2 st eieren
22 gr droge gist
2 eetl fiberhusk
1 lt warm/lauwe melk
1 eetl broodaroma Lepoole(of een theetl zout)
1/2 lt spa rood
200 gr Rozijnen (optioneel en laten wellen)
200 gr krenten (optioneel en laten wellen)
1 bakje gekleurde sucade (optioneel)
3 appels gesnipperd met 1 tl kaneel (optioneel en kaneel maakt de bollen bruiner)
1 eetl bruine suiker (optioneel en maken de bollen bruiner)
De melk lauw maken (35 gr) en 1/2 in een mengkom
voeg nu ook de B mix samen met de gist en fiberhusk erbij.
Daarna de rest van melk en goed mengen nu.
Voeg als laatste broodaroma/zout en water toe.
Nogmaals goed mengen
Dan kunnen de evt optionele ingredienten erbij en nogmaals goed mengen (zwaar werkje)
daarna afdekken met folie of theedoek en 1 uur laten rijzen op
een warme plaats. (deze hoeveelheid in een 10ltr emmer)
De olie (zonnebloem) na een uur verwarmen op 180c
bak de oliebollen in 5a8 min gaar. (kontroleren op gaarheid)
Ik doe het in de pan met behulp van een ijsschep en lepel die nat staan in een beker om kleven te voorkomen
De hoeveelheid (10liter) lijkt groot; dus kun je het recept halveren
of je maakt ook een bakblik vol en schuift die in de oven voor een heerlijk krentenbrood waarin je zelfs spijs kunt verwerken (kerststol)
met poedersuiker als topping na het bakken
Nog even wat informatie over dit blog
Ik heb dit blog voornamelijk opgezet om zelf mijn glutenvrije recepten te bewaren en terug te vinden.
Het merendeel van deze recepten heb ik ooit "ergens" gevonden en overgenomen en in een multomap gestopt.
Aangezien ik er geen bronvermelding bij heb gezet, weet ik dus niet meer waar welk recept vandaan komt.
Indien iemand een recept herkent en de bron daarvan weet, laat het me dan even weten, zodat ik de juiste bron kan vermelden.
Ik pretendeer absoluut niet de bedenkster van deze recepten te zijn.
Het zijn echter wel recepten waar ik zelf erg blij mee ben, en die ik graag deel.
Het merendeel van deze recepten heb ik ooit "ergens" gevonden en overgenomen en in een multomap gestopt.
Aangezien ik er geen bronvermelding bij heb gezet, weet ik dus niet meer waar welk recept vandaan komt.
Indien iemand een recept herkent en de bron daarvan weet, laat het me dan even weten, zodat ik de juiste bron kan vermelden.
Ik pretendeer absoluut niet de bedenkster van deze recepten te zijn.
Het zijn echter wel recepten waar ik zelf erg blij mee ben, en die ik graag deel.
Hoi Wilma, zag je berichtje op mijn blog, heb me bij jou ook aangemeld als volger, lekker recepten zijn altijd welkom. Ik zal je binnenkort even het recept van de 3-in-de-pan mailen. Leuk dat je je ook bij mij hebt aangemeld.
BeantwoordenVerwijderenLekker oliebollen! Gaan we ook zeker proberen dit jaar, mijn moeder (oma) bakt ze altijd en komt dus goed van pas.
Ik heb het recept op mijn blog staan hoor!
BeantwoordenVerwijderenIk heb het recept van 3-in-de-pan van je gekopieerd.
BeantwoordenVerwijderenGEWELDIG RECEPT!!!!!! Heb er net 25 gemaakt (met een kwart beslag...) Maar ze zijn super!
BeantwoordenVerwijderenLekker recept he! Ik heb er dit jaar ook maar 1/4 van gebruikt.
BeantwoordenVerwijderenZou je een foto kunnen toevoegen (maakt niet uit van wat), dan kan ik m op pinterest zetten. Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenWij hebben nu de helft van het recept gemaakt! Zijn erg benieuwd hoe het gaat smaken maar de mix ziet er al goed uit.
BeantwoordenVerwijderenAlleen het ei komt nergens terug in het recept... Wij hebben deze aan het einde erbij gedaan.