De cake is niet droog door de appel en de rozijnen.
De ene keer maak ik hem in een cakevorm, en noem het dus cake, de andere keer in een springvorm, en dan is het ineens appeltaart.
Noem het hoe je wilt, maar het is lekker. En dat vinden zelfs mensen die niet glutenvrij hoeven te eten. En dat zegt wat!!
150 gr. boter
150 gr. suiker
175 gr, glutenvrij meel (ik had Schär B)
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
4 appels en rozijnen
wat kaneel
Oven voorverwarmen op 180 graden Celcius.
De boter luchtig mixen. Daarna suiker toevoegen en weer mixen.
Eieren één voor één toevoegen en goed luchtig mixen na elk ei.
Meel en bakpoeder toevoegen en kort doormixen.
In een andere kom de appels schillen en in stukjes snijden. De rozijnen en wat kaneel (eventueel suiker) erdoor.
Dan een laagje beslag in de bakvorm scheppen, en een beetje tegen de zijkant strijken.
De rest van het beslag door het appel/rozijnen mengsel scheppen en het geheel in de bakvorm scheppen.
Nog even glad maken en daarna voor ongeveer 45 minuten in de oven op 180 gr. C.
Eet smakelijk.
Dit recept komt van het coeliakieforum, en is geplaatst door Meelmuis.
jammie, toevallig begon mijn dochter gisteren over appeltaart, ik zal deze eens gaan proberen!
BeantwoordenVerwijderenDeze appeltaart/cake is zo snel en makkelijk te maken. Zelfs niet glutenvrije vinden hem lekker.
BeantwoordenVerwijderenBedankt voor je reaktie en deze ga ik zeker eens maken. Ik ben nog wat zoekende he. Maar wel een bakker om zelf dingen te bakken, vind het veel lekkerder.
BeantwoordenVerwijderensuper lekker met quinoa bloem!
BeantwoordenVerwijderenik heb wel nog de helft zelfrijzende tarwebloem gebruikt maar volgende keer doe ik het volledig glutenvrij!
voor herhaling vatbaar
Dat is tenminste APPEL-cake, zoveel appeltjes hmmm. Deze staat in de oven. Ben benieuwd...
BeantwoordenVerwijderen